Qi Gong er et bevægelsessystem, der består af øvelser, der både er og ser enkle ud, men som arbejder dybt i vores krop og sind. Gennem langsomme, glidende bevægelse, hvor der er tid og ro til at mærke og fordybe sig i bevægelsen, træner vi smidighed, styrke og balance. Men dette er kun den fysiske side af Qi Gong, for, som noget meget væsentligt og helt fundamentalt, forbedrer vi kroppens strøm af vital livsenergi samt øget indre opmærksomhed på kroppen.

Vital livsenergi kan opfattes i vores krop helt på linie med blodkar-, lymfe- og nervesystemet. Vi kender det fra akupunktur og zoneterapi, hvor man behandler kroppen på bestemte punkter, hvor energistrømmen kan påvirkes. For energien er tilstede i vores krop og bedst er det, at energistrømmen flyder frit og uhindret.

Qi Gong er, at arbejde med dette flow af energi gennem bevægelse, meditation og åndedræt.

Øvelserne indeholder alle disse elementer, for åndedrættet er hele tiden med i bevægelsen, som vi udfører langsomt og med en meditativ ro. Herved bliver vi mere bevidste og opmærksomme på, hvordan vi egentlig har det inden i os selv; for det at finde ro i os selv, handler om  at bringe både krop og sind i ro. Krop og sind kan godt lide ro, for det er der, hvor vi genoplader, genopbygger og finder overskud og ny energi.

Qi Gong kan derfor, udover smidighed, styrke, kropsbevidsthed og balance også give os oplevelsen af mere energi, mindre træthed, forbedre koncentrationsevnen – det at være mere fokuseret samt følelsen af indre ro.

Der er desuden et stærkt sundhedsfremmende aspekt ved Qi Gong, for Qi Gong er en af de fire hjørnesten i TKM (traditionel Kinesisk Medicin), der udover legemsøvelser består af urtemedicin, akupunktur og kost.

I denne sammenhæng kan Qi Gong ses som sundhedsfremmende og genoprettende i krop og sind.

Jeg underviser i 18 Lohands, der er en serie af bevægelser, der er ganske enkle, og som derfor giver os mulighed for at fordybe vores indre opmærksomhed, samtidig med at krop og energisystem aktiveres. Jeg er uddannet ved Nordic Zen Academi i Købehavn. Desuden underviser jeg i Yuan Gong, en smuk og enkel form, som i sin enkelhed går ud på at opbygge et energifelt i og om os selv, så vi kan stå godt i os selv.

Hvis du er interesseret i undervisning i Qi gong, kan du kontakte mig på 26211393.