Klang er det der fremkommer, når man anslår en syngeskål. Dybe bastoner fra store skåle og klare fine toner fra små syngeskåle.  Syngeskåle har været fremstillet og anvendt i Østen i tusinder af år i forbindelse med bøn, healing og såmænd til opbevaring af mad.

Klanglyden bringer krop og sind til ro og i balance. Det har man været klar over i de østlige behandlingstraditioner i tusinder af år. Klanglyd som wellness og behandling er kommet til Vesten langt senere.

Klanglyd er ikke blot toner fra en metalskål. Klanglyd er et væld af toner og overtoner samt vibration. Det er både de mange overtoner og vibrationerne, der gør klanglyd interessant i forhold til afspænding, antistress og wellness. Klangens virkning er at frigøre spændinger og “blokeringer” i kroppens væv og fremmer kroppens naturlige gennemstrømning også gennemstrømning  af energi.  Desuden har overtonerne en mentalt beroligende virkning, idet overtonerne ikke lader sig begribe eller indfange af det rationelle sind. Der kan opstå en meditativ tilstand, når man lader krop og sind omslutte og opfylde af overtonerne . Tilsammen har det forbedrede energiflow og den dybe ro en gavnlig virkning på kroppens evne til at restituere og således fremmer organismens selvhelbredende processer og sundhed.

I mere end 30 år har Peter Hess (Tyskland) afprøvet, udforsket og udviklet klangskåle og teknikker på baggrund af moderne viden om lyd og svingningers påvirkning af kroppen. Peter Hess har uddannet klangmassører og terapeuter i en del år og det er efter hans metoder, at jeg er under uddannelse  på Nordlyscentret.

Jeg tilbyder både  klangmassage og Klangmeditation.

Klangmassagen er en individuel behandling, hvor man ligger påklædt på en briks. Klangskåle placeres på kroppen og bringes i vibration.. Vibrationerne forplanter sig direkte ned i kroppen med afspænding og harmonisering i celler og væv til følge. Man kan tale om massage på celleniveau eller at hele kroppen balanceres indefra.

Jeg bruger overvejende terapiklangskåle fra Peter Hess i klangmassage.

 

Klangmeditation foregår ved, at man ligger eller sidder ved klangskålene,  man ligger behageligt og guides ind i en afslappethed kropsligt og mentalt. Klangene, der består af overtoner og vibrationer fylder stille og roligt rummet. Man lytter og fornemmer hvordan man langsomt slapper af.  Når man giver sig hen i dette bad af smukke klanglyde, kan man opleve en meget dyb afspændthed. Som ved en god søvn og man går derfra med fornyet energi.

Både ved klangmassage og ved Klangmeditation opstår der resonans mellem lyd/vibration og krop. Dette fænomen er vigtigt, fordi resonansen har en dyb virkning i kroppen. Fornemmelsen  af afslappethed, fredfyldthed og løftet energi, kendetegner en god klangoplevelse.

 

kommende klangmeditationer

Der afholdes Klangmeditation onsdage  kl 17 og kl 19 (se forside for datoer mm.) Og jeg kan kontaktes for en “privat” klangmeditation, når det passer dig/Jer.

Tilmelding: SMS 26211393